θέλω να μάθω…

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις για να ζήσεις, θέλω να μάθω για ποιό πράγμα αναπνέεις, και αν μπορείς να ρισκάρεις για να βρείς τα όνειρα της καρδιάς.

Δεν με ενδιαφέρει πόσο χρονών είσαι, θέλω να ξέρω αν ακόμα ρισκάρεις να φανείς αφελής για την αγάπη, για το όνειρο, για την περιπέτεια του να είσαι ζωντανός.

Δεν θέλω να μάθω, ποιοί πλανήτες απειλούν την σελήνη σου, θέλω να μάθω αν άγγιξες το κέντρο του πόνου, αν έμεινες ανοιχτός, μετά τις απιστίες της ζωής, ή αν έκλεισες ερμητικά την καρδιά σου, από φόβο μήπως ξαναπληγωθείς.

Θέλω να μάθω αν καταφέρνεις να μείνεις με τον πόνο, τον δικό μου, τον δικό σου. Αν μπορείς να χορέψεις τρελλά και ν’αφήσεις την έκσταση να φτάσει μέχρι την άκρη των δακτύλων, χωρίς ν’αντιδράσεις με σύνεση, χωρίς να γίνεις ρελιστής και χωρίς να θυμηθείς τα ανθρώπινα όρια.

Δεν θέλω να μάθω αν είναι αληθινή η ιστορία που μου διηγείσαι. Θέλω να μάθω αν είσαι ικανός να απογοητεύσεις τον άλλο, παραμένοντας αυθεντικός, αν μπορείς ν’αντέξεις την κατηγορία μιας απιστίας χωρίς ν’απαρνηθείς την ψυχή σου.

Θέλω να μάθω αν είσαι πιστός και άρα έμπιστος. Θέλω να μάθω αν ξέρεις να βλέπεις την ομορφιά, ακόμα κι όταν δεν είναι όμορφη πάντα, αν είσαι ικανός να περνάς τη ζωή σου, συντροφιά μόνο με τον εαυτό σου.

Θέλω να ξέρω αν μπορείς να ζήσεις με το σπάσιμο, το δικό σου ή το δικό μου, και να συνεχίσεις να φωνάζεις στην ασημένια πανσέληνο: ΝΑΙ!

Δεν με ενδιαφέρει να μάθω πού ζείς ή πόσα χρήματα έχεις, με ενδιαφέρει αν μπορείς να ξυπνήσεις, μετά από μια νύχτα πόνου θλιμένος και κομμένος στα δύο, και να κάνεις το χρέος σου για τα παιδιά.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι, και πώς έφτασες μέχρι εδώ, θέλω να μάθω αν μπορείς να μείνεις μες την φωτιά μαζί μου, και να μην το σκάσεις.

Δεν θέλω να μάθω τι σπούδασες η με ποιόν ή πού… Θέλω να μάθω τι σε κρατά μέσα σου, όταν όλα σε παρατάνε.

Θέλω να μάθω άν μπορείς να μένεις μόνος με τον εαυτό σου κι άν πράγματι σ’αρέσει η παρέα που έχεις στις άδειες σου στιγμές.

Κείμενο γραμμένο από μια Ινδιάνα της Tribù των Oriah to 1890.

ευχαριστώ: lalunapenia

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *